Саудівська Аравія отримала бронеавтомобілі Козак-5 українського виробництва

Повідомляється, що українська приватна компанія «Практика» в цьому році поставила в Саудівську Аравію партію легких броньованих автомобілів «Козак-5».

«У цьому році «Практика» реалізувала два експортних контракту, в тому числі з ними (Саудівська Аравія)», – цитували 12 серпня українські ЗМІ генерального директора компанії Олега Висоцького. Про це пише Експерт з посиланням на Defenseworld.

Бронемашина «Козак-5» створена на базі повнопривідної вантажівки Ford F550, шасі спеціально посилене (посилення переднього моста, посилення підвіски і гальм, установка коліс більшого розміру для бронетранспортера).

Автомобіль має комплекс противибухових функцій, який забезпечує рівень 2 захисту від вибуху по стандарту STANAG 4569, що незвично для автомобілів цього класу. Відрізняється високою питомою потужністю (34,5 к.с./т). Максимальна швидкість автомобіля по дорозі – 150 км/год.

Козак-5 призначений для використання спецназом і поліцією. Він призначений для безпечного перевезення невеликої кількості персоналу. Машина може бути обладнана сходами для штурму будівель.


Не пропустіть