Презентовано новітній броньовик з гібридним двигуном (Фото)

Бронемашину Pusat Hybrid з першим в історії Туреччини гібридним двигуном представила компанія-розробник Tümosan на міжнародній виставці зброї IDEF 2021 Стамбулі.

У повідомленні йдеться, що двигун машини, що отримав назву Alp-1, здатний видати до 310 кінських сил потужності. Докладної інформації про машину не надали, проте турецькою розробкою зацікавився президент Туреччини Реджеп Ердоган.

На виставці Tümosan також продемонструвала дизельний бойовий бронеавтомобіль. За інфомація розробників, броньовик зможе перевозити 9-10 чоловік і оснащений бойовим модулем на основі кулемета калібром 7,62 або 12,7 мм або стандартного 40-мм гранатомета.

Нагадаємо, гібридні автомобілі зазвичай оснащуються комбінацією з двигуна внутрішнього згоряння (ДВЗ) і електромотора. Основною перевагою таких «змішаних» двигунів є можливість застосовувати електропривід при малих обертах і низьких потужностях роботи, коли двигун внутрішнього згоряння сильно програє в ефективності.

За рахунок цього автомобіль значно виграє у витраті палива в порівнянні з моделями, оснащеними чистими ДВЗ. Крім електродвигуна, в тандемі з ДВЗ іноді використовують двигуни на основі стисненого повітря.