В Україні завершилися держвипробування нової штабної машини (Фото)

Кузови-фургони розроблені та вироблені на одеському підприємстві «Південьавтобуд».

На одному з полігонів Збройних Сил України (ЗСУ), минулого тижня, завершилися державні випробування нової штабної машини з причепом штабним зі знімними модулями, повідомило інформаційне агентство АрміяInform.

Штабна машина має вигляд штабного автопоїзду, призначена для забезпечення цілодобової роботи та відпочинку особового складу, захисту засобів зв’язку і автоматизації та іншого обладнання при будь-яких погодних умовах, незалежно від пори року і часу доби.

Автопоїзд складається зі штабного модуля на шасі МАЗ-63172 з колісною формулою 6х6 і окремого штабного причепа.

«У модулях (для роботи або відпочинку) стінки контейнерів постійного об’єму, підлога та дах виготовленні з сендвіч-панелей, що змонтовані на металевому каркасі»,- йдеться у повідомленні.

Модулі в середині розділені герметичними перегородками на дві частини у вигляді машинного та робочого відділення.

Окрім того, модулі обладнані гідравлічними опорами, які дозволяють виконувати розвантаження і завантаження з автомобільного та причіпного базового шасі без залучення кранової установки.

Аналогічний за зовнішнім виглядом, штабний автопоїзд тільки на шасі КрАЗ-63221 демонстрували у Києві в період з 19 до 21 жовтня, цього року.

Кузови-фургони розроблені та вироблені на одеському підприємстві «Південьавтобуд».

Штабна машина може працювати в повністю автономному режимі. Модулі забезпечені фільтровентиляційною установкою, кондиціонером та обігрівачем. Машина призначена для роботи 6+1 осіб особового складу.

На штабному причепі встановлено модуль для відпочинку. Тут є відкидні спальні полиці, холодильник, мікрохвильовка, чайник. Також встановлені, кондиціонер і обігрівач та душова кабіна з запасом гарячої води об’ємом 130 л.

Джерело bastion.tv

Не пропустіть