ЗСУ отримають броньовані автомобілі “Кугуар”: подробиці

Броньовики українського виробництва, які раніше використовували тільки підрозділи Нацгвардії та прикордонники, тепер будуть передані і ЗСУ.

Про це повіддомляє MMR.net.ua посилаючись на сайт державних публічних закупівель Prozorro.

Зазначається, що вже найближчими днями в одну з військових частин ЗСУ будуть передані два бронеавтомобілі КрАЗ “Кугуар”, про що йдеться КрАЗ “Кугуар” випускає Кременчуцький автозавод за ліцензією канадсько-еміратської компанії Streit Group.

Уточнимо, що вперше бронеавтомобіль “Кугуар” в Україні був представлений в серпні 2014 року на військовому параді в Києві. Нацгвардія тоді закупила 20 таких машин, а пізніше ще 47 було придбано для Держприкордонслужби.

Повідомляється, що бронеавтомобіль КрАЗ “Кугуар” створено на базі пікапа Toyota Land Cruiser 79, він відповідає класу балістичного захисту CEN Level BR6: броня здатна витримати кулі калібру 7,62х51 мм з дистанції 10 м.

Нагадаємо, що Державна спецслужба транспорту, яка входить до системи Міноборони України, замовила у автомобільного заводу КрАЗ броньовані машини “Когуар” (КрАЗ Cougar APC). Замовлення було оформлено на підставі тендеру, проведеного через портал публічних закупівель.


Не пропустіть