У Індонезії планують виробництво українського «Козак-2М2» (Відео)

Індонезія розглядає можливість виробництва українського бронеавтомобіля «Козак-2М2» за ліцензією, інформує Мілітарний.

Начальник відділу розвитку компанії НВО «Практика» Сергій Вілков в ефірі Мілітарного подкасту розповів про сімейство броньованих автомобілів «Козак» та інтерес до них з боку іноземних замовників.

Український виробник спеціальної автомобільної техніки — Науково-виробниче об’єднання «Практика» співпрацює з місцевою індонезійською державною компанією PT Pindad, яка планує налагодити ліцензійне виробництво бронеавтомобіля «Козак-2М2» на своїх потужностях в Індонезії.

«Ми плануємо „Козак-2М2“ виробляти в Індонеції, в цьому випадку це буде, якщо проект… він зараз через COVID-19 дуже зав’яз…»

У 2020 році між НВО «Практика» та PT Pindad був підписаний Меморандуму про співпрацю. У вересні того ж року, делегація Міністерства оборони Індонезії здійснили візит на підприємство. Індонезійці ознайомилися із виробничими потужностями та останніми розробками військової техніки.

Нині у Індонезії експлуатують два бронеавтомобіля «Козак» фото перевезення, яких з’явилися у соціальних мережах у січні 2021 року.

Сергій Вілков зазначив, що мова йде про нову версію індонезвійського тактичного бронеавтомобіля під назвою Komodo, який і буде фактично «Козаком» виготовленим по ліцензії на місцевому підприємстві.

«У цьому випадку ми (ред. НВО „Практика“) постачатимемо бронекортус та окремі частини, ключові моменти, а вони (ред. PT Pindad) там по можливості будуть локалізовувати…»

Індонезійські джерела назвали цю машину прототипом, який представила оборонна компанія PT Pindad зі зміненим зовнішнім виглядом, особливо у передній частині корпусу бронемашини, її капоту та решіткою радіатора. Більш детальної інформації не було зазначено, але через погану якість зображення можна лише припустити, що бронекорпус залишився без змін.

Тактичний транспортний засіб «Козак-2М2» призначеним для широкого спектра бойових завдань, включаючи дії безпосередньо на полі бою. Особлива увага приділяється мінному захисту, що дозволяє використовувати ці транспортні засоби в «асиметричних конфліктах». Ця модифікація призначена для зарубіжних країн і оснащена автоматичною коробкою передач та може оснащуватися двигунами Deutz або Caterpillar.


Не пропустіть