Британські бронемашини Husky вже допомагають ЗСУ на фронті (Фото)

Бронеавтомобіль Husky TSV був розроблений на замовлення британської армії для виконання задач з патрулювання території, але також може використовуватись як командно-штабна машина або ж як санітарний автомобіль, пише auto.24tv.ua.

Збройні Сили України вже отримали від міжнародних партнерів близько 250 бронемашин західних зразків, повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков. Серед них – бронеавтомобілі Husky Tactical Support Vehicle (TSV), які нам надала Велика Британія.

Husky TSV — це високомобільна повнопривідна тактична машина підтримки, яка була представлена у 2006 році та базується на вантажному шасі International MXT від компанії Navistar Defense. Вона розроблена спеціально для британської армії, аби захистити особовий склад від легкого стрілецького озброєння і мін під час виконання завдань з патрулювання території. Випускається у трьох модифікаціях — позашляховик для патрулювання, автомобіль швидкої допомоги та командно-штабна машина.

Бронеавтомобіль має довжину 6,4 м, висоту 2,5 м та ширину 2,4 м при вазі 15300 фунтів (майже 7 тонн). У ньому можуть розміститися чотири особи, включаючи водія та командира. Машина оснащена універсальним кулеметом калібру 12,7 мм та дистанційно керованою системою озброєння з дверима та скляними бійницями.

Міцна рама шасі може бути посилена бронею, зберігаючи при цьому високі маневреність, тягові та гальмівні властивості.