ЛуАЗ-969М «Волинь» у доопрацьованому вигляді взяли до армії (Відео)

Сьогодні для потреб ЗСУ використовують позашляховики різних марок. Зустрічаються з-поміж них і наші вітчизняні «Волинянки». Цей ЛуАЗ-969М днями був помічений на одній із київських стоянок. Машину, скоріш за всього, недавно було передано до тероборони – крім камуфляжу вона отримала характерні чорні таблички під номерні знаки та сині стрічки для розпізнавання свій чужий.

З цікавих доробок відзначимо подовжений капот, що добре видно по середній його частині, зі збереженням решітки радіатору. Це зроблено для заміни двигуна на більш потужний агрегат з водяним охолодженням. Рідним мотором для ЛуАЗ-969М є 40-сильний «повітряник» МеМЗ 969А.

Цікаво, що ще в 90-ті роки були збудовані експериментальні «ЛуАЗики» з дизельним агрегатом Lombardini, а також із дизелем Заводу імені Малишева – танковим пусковим двигуном. На жаль ці машини так і не стали масовими.

ЛуАЗ-1302-05 “Форос” з 1,4-літровим дизельним двигуном Lombardini LDW 1404 потужністю 37,4 к. с. На виставці SIA 99 у Києві. Фото Леоніда Гоголєва.

Армійська «Волинь», показана на фото, також отримала колеса збільшеного розміру, під які видозмінили колісні арки. Привертають увагу і нові, більш потужні передні та задні бампери та пороги, посилені сталевим профілем.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть