Запорізькі рятувальники отримали унікальний бронеавтомобіль КрАЗ (Відео)

Рятувальники Запорізького гарнізону використовують унікальний броньований автомобіль КрАЗ Shrek у виконанні RCV (Route Clearance Vehicle) для доставки гуманітарних вантажів до прифронтових районів, повідомляє Autocentre.ua. Ця машина призначена для розмінування маршрутів і має відмінні особливості від базового КрАЗ Shrek. Вперше її було презентовано 10 років тому на виставці озброєння Eusatory 2014 у Парижі.

Особливістю КрАЗ Shrek RCV є укорочений бронекорпус зі спеціальним майданчиком ззаду, на якому встановлено кран-маніпулятор. Для зручності роботи з краном-маніпулятором у задній частині надбудови зроблено великі вікна з кулестійкого скла. Це дозволяє рятувальникам безпечно та ефективно виконувати свої завдання.

Нагадаємо, що бронеавтомобіль Shrek побудований на шасі КрАЗ-5233 (4х4) у співпраці з канадсько-еміратською компанією Streit Group. Це машина класу MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), тобто з потужним протимінним захистом. V-подібне днище забезпечує додатковий захист від мін. Бронезахист автомобіля відповідає стандарту STANAG 4569 Level 2.

КрАЗ Shrek має споряджену масу 16 тонн і приводиться в рух турбодизельним двигуном об’ємом 9,7 літрів та потужністю 380 кінських сил. Цей автомобіль поєднує в собі надійність та високу прохідність, що робить його незамінним у складних умовах прифронтових районів.

Завдяки КрАЗ Shrek RCV рятувальники Запорізького гарнізону мають можливість доставляти гуманітарні вантажі безпечно та оперативно, що є вкрай важливим для підтримки цивільного населення у зонах конфлікту.