На озброєння ЗСУ поставили італійські БТР Puma (Фото)

Міноборони України дозволило використання італійських бронетранспортерів Puma у військових підрозділах. Відомство повідомило, що ці бронетранспортери пройшли кодифікацію, що дозволяє їх закупівлю за державний кошт.

Про це повідомив портал Мілітарний.

Хоча жодна країна офіційно не повідомляла про надання бронетранспортерів Puma Україні, ймовірно, вони були включені до одного із засекречених пакетів оборонної допомоги від Італії. Ці бронетранспортери також знаходяться на озброєнні збройних сил Італії, Пакистану, Лівії та Джибуті.

Puma, у варіантах з колісними формулами 6×6 та 4×4, розроблені італійським консорціумом Iveco-Oto Melara на початку 2000-х років. Екіпаж Puma 6×6 масою 8,2 тонни складається з водія та стрільця, який озброєний кулеметом калібру 7,62 мм або 12,7 мм, та може перевозити чотирьох військових у десантному відділенні.

Бронетранспортер оснащений чотирициліндровим дизельним двигуном Iveco потужністю 180 к.с. та автоматичною коробкою передач. В Україні Puma може виконувати різні завдання, включаючи розвідку, боротьбу з бронетехнікою, перекидання особового складу та інші.