Автопарк ЗСУ поповнився канадськими броньованими автомобілями

Фото: roshel.ca

Арсенал бронетехніки українського війська поповнився новим зразком MRAP-технології – бронеавтомобілем Roshel Senator MRAP, виробленим у Канаді. Ця техніка була кодифікована Міністерством оборони України та допущена до використання у військах, повідомляє телеграм канал Міністерства оборони України.

MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) бронеавтомобілі створені для захисту від мін і засідок. Вони мають V-подібне днище, яке розсіює енергію вибуху, та спеціальні амортизуючі крісла. Конструкція складається з бронекапсули, яка захищає екіпаж, і зовнішніх елементів, які вбирають енергію вибуху.

Roshel Senator MRAP побудований на основі американського пікапу Ford F-550 і спочатку був призначений для поліції. Для українського війська машину удосконалили, додавши броню, яка захищає від куль і уламків, а також V-подібне днище для захисту від вибухів, еквівалентних 6 кг тротилу.

Автомобіль оснащений 6,7-літровим турбодизелем потужністю понад 300 кінських сил, посиленою підвіскою та повним приводом. У комплекті для фронту Roshel Senator MRAP також має лебідку та спеціальне нічне освітлення.

З лютого 2022 року Міністерство оборони України допустило до експлуатації понад 20 бронеавтомобілів класу MRAP, що забезпечують надійний захист українських військових.