На базі Toyota Land Cruiser 70 побудувати потужний бронетранспортер (Фото)

Фото: roshel.ca

Канадська компанія Roshel презентувала новий бронетранспортер Captain (APC) на базі позашляховика Toyota Land Cruiser 70. Він призначений для використання силовими відомствами і забезпечує високий рівень захисту – балістичний захист першого рівня STANAG 4569 та захист від вибухів другого рівня. Бронетранспортер здатен захищати екіпаж (до 8 осіб) від обстрілів калібром 7,62 мм на відстані до 30 метрів і від атак снарядами калібру 155 мм на відстані до 80 метрів.

Captain APC оснащений V-подібною монококовою капсулою, що підвищує вантажопідйомність і довговічність автомобіля. Ця конструкція аналогічна тій, що використовується у Roshel Senator MRAP. Габарити бронетранспортера: довжина 5354 мм, колісна база 3180 мм, ширина 2261 мм і висота 2490 мм. Він обладнаний бойовими замками та сучасною електронікою.

Фото: roshel.ca

За рух відповідає 2,8-літровий дизельний двигун на 201 к.с. із крутним моментом 370 Нм, що працює з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу. Паливний бак вміщує 180 літрів палива, а бронетранспортер пропонується в конфігураціях з правим або лівим кермом.

Цей бронетранспортер вже пройшов випробування в бойових умовах в Україні, що підтверджує його надійність і готовність до використання в реальних операціях.

Фото: roshel.ca