General Motors презентував інноваційний бронеавтомобіль (Фото)

Фото: gmdefensellc.com

General Motors представив новий броньовик для спецслужб з інноваційною гібридною силовою установкою. Проєкт Next Gen розробила дочірня компанія GM Defense, показавши чотиридверний пікап, що працює за принципом послідовного гібрида. Пікап оснащений 2,8-літровим дизельним двигуном Duramax, який не пов’язаний з колесами, а служить для заряджання батареї. Повний привід реалізовано через електромотори на передній та задній осях.

В основі броньовика лежить платформа Chevrolet Silverado 2500HD з пакетом ZR2, але від цивільної версії залишилася лише рама та деякі елементи інтер’єру. Технічні характеристики, такі як запас ходу та потужність, поки що не розголошуються, оскільки серійні гібридні версії для масового ринку General Motors ще не пропонує.

Серед основних переваг гібридної установки – безшумність, економічність та більша маса. Це робить броньовик менш помітним для тепловізорів, а також дозволяє використовувати його як дизель-генератор для живлення допоміжного обладнання. У майбутньому така платформа може стати основою для безпілотних пікапів.

Фото: gmdefensellc.com

GM Defense розробляє різні конфігурації броньовика, зокрема дво-, чотири- та шестимісні версії, для задоволення потреб армії та спецслужб США. Ця компанія також займається підготовкою броньованих позашляховиків для Секретної служби та Держдепу США.

Серед відомих проєктів GM Defense – броньовані версії Chevrolet Suburban та Cadillac Escalade, які використовуються для забезпечення безпеки дипломатичних місій США по всьому світу.