В Україні показали новий варіант модернізованої бойової машини БМП-1УМ

Житомирський бронетанковий завод продемонстрував 27 квітня, на військовому полігоні збройних сил України поблизу селища Дівички Київської області новий варіант модернізації бойової машини піхоти БМП-1УМ, пише wartime.org.ua.

На відміну від попередньої версії, нова бойова машина піхоти на базі радянської БМП-1, отримала оновлений бойовий модуль розроблений на базі КБА-105ТБ «Шквал-А». Як основне знаряддя встановили 30-мм автоматичну гармату ЗТМ-2 в бойовому модулі нової конструкції з посиленим бронюванням і встановленими додатковими камерами для поліпшення огляду на поле бою.

З гарматою спарений 7,62-мм кулемет КТ-7,62 українського виробництва з боєкомплектом 2500 патронів, також встановлені 30-мм автоматичний гранатомет КБА-117 українського виробництва з боєкомплектом 116 пострілів і протитанковий ракетний комплекс.

Бойова машина піхоти БМП-1УМ є модернізацією БМП-1М з збільшеним об’ємом десантного відділення, ремоторизацією двигуна УТД-20 на 3ТД-2, впровадженням комплексу заходів щодо поліпшення ергономічних і функціональних характеристик машини, зокрема, реалізацією комплексу засобів маскування в видимому і інфрачервоному діапазоні, засобів навігації, посилення захисту та поліпшення функціоналу спостережних пристроїв.


Не пропустіть