Армія отримала броньовані «Скорпіони» (Відео)

Російська армія розширює свій автопарк. Днями портал lenta.ru повідомив про те, що Міноборони РФ прийняло на озброєння легкий штурмовий автомобіль (ЛША) «Скорпіон», розроблений московським ЗАТ «Корпорація «Захист»», пише wartime.org.ua.

«Скорпіон» був вперше представлений в 2011 році на міжнародному салоні «Комплексна безпека». Машина виконана в трьох варіантах: ЛША-1 з відкритим кузовом і тентом для перевезення великогабаритних вантажів вагою до однієї тони; ЛША-2 з суцільнометалевим кузовом; броньований ЛША-2Б.

В описі машини на сайті виробника вказується: ««Скорпіон» – багатоцільовий повнопривідний автомобіль для транспортування особового складу чисельністю до 8 осіб, доставки вантажів, ведення розвідки, проведення спеціальних наземних операцій, евакуації і перевезення поранених, буксирування причепів та озброєння, а також вирішення інших задач». На автомобіль можуть встановлюватися як стандартні, так і дистанційно керовані модулі з озброєнням. На прототипах, що вже пройшли випробування в ЗС РФ, встановлювався кулемет «Печеніг» калібру 7,62 мм, а також дистанційно керований модуль з цим же зброєю.

«Скорпіон» розроблявся для експлуатації за різних кліматичних умов і може пересуватися по дорогах всіх категорій, а також по бездоріжжю. Машина оснащена турбодизелем двигуном потужністю 156 к. с. і розвиває швидкість до 130 км/год. Запас ходу складає 1000 км.

Бронювання модифікації ЛША-2Б відповідає класу захисту 5 згідно ГОСТ Р 50963-96. Під час державних випробувань по автомобілю було зроблено 156 пострілів з СВД, проведений підрив 600 г тротилу під днищем, 2 кг – під заднім колесом, і 2 кг – під переднім колесом. Всі випробування машина пройшла успішно.