Львівський бронетанковий завод затягнув з випуском “Дозорів” для АТО

Львівський бронетанковий завод затягнув з випуском бойових машин “Дозор Б” для АТО і тепер має заплатити штраф. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону, пише lviv.sq.com.ua.

У грудні 2015 року між Міністерством оборони і заводом укладено договір щодо виготовлення і поставку оборонному відомству тактичних бойових колісних машин “Дозор-Б” в кількості 10 одиниць, які призначались для використання у зоні проведення антитерористичної операції. Оскільки завод фактично витратив на виготовлення та поставку продукції менше коштів, ніж йому перерахувало Міністерство оборони України, він повинен був повернути майже 6,5 млн грн. Однак зазначені зобов’язання завод у добровільному порядку не виконав.

Військова прокуратура заявила позов про стягнення зазначених коштів у сумі 6,5 млн грн, а також штрафних санкцій у розмірі 3,3 млн грн за прострочення виготовлення та поставки військової техніки. Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора та прийняв рішення про стягнення з державного підприємства “Львівський бронетанковий завод” до Державного бюджету України 9,8 млн грн.