У стилі НАТО: в Києві презентували БТР з новими можливостями (Відео)

Українські військові розробники з Харківського конструкторського бюро суттєво вдосконалили бронетранспортер БТР-4 з урахуванням останніх тенденцій бронетехніки НАТО; в його новій модифікації поліпшені характеристики виявлення цілі і підвищена захищеність екіпажу.

Новий БТР-4МВ1 був продемонстрований на міжнародній спеціалізованій виставці “Зброя та безпека”, що проходить в Києві, – йдеться в сюжеті “Oboz.TV”.

Як розповів інженер Владислав Дзюба, “модифікація бронетранспортера БТР-4МВ1 створена як проект, в якому максимально врахований досвід експлуатації серійних бронетранспортерів, побажання військових”, зокрема, “у напрямку подальшого підвищення захищеності екіпажу, у напрямку поліпшення характеристик виявлення цілей на полі бою, в тому числі в складних умовах”.

“Лобові деталі корпусу встановлені під більш гострими кутами – підвищується еквівалентний рівень захищеності даної броньовий конструкції, і зростають характеристики пасивного захисту”, – повідомив інженер.

В об’єднанні “Укроборонпром” додали, що завдяки використанню модульного підходу з’явилася можливість оперативної заміни верхнього шару броні в польових умовах. Той же модульний принцип дозволяє встановлювати додаткові паливні баки, додавати броню, проводити швидку заміну озброєння БТР і пристосувати машину до виконання будь-якого завдання. В “Укроборонпрому” підкреслили, що подібний підхід застосований в кращих зразках бронетехніки країн-членів НАТО.

Як стверджують в об’єднанні, завдяки проведеній модифікації БТР-4МВ1 став найбільш захищеним серед усіх БТР і БМП, що знаходяться на озброєнні української армії.


Не пропустіть