Фірма Nikola показала свого суперника Tesla Cybertruck (Фото)

Пікап від творця водневих тягачів не так ефектний зовні, але підноситься розробниками як найкрутіший електровантажівка на планеті.

Поки Nikola Badger вважається концепт-каром, проте виробник запевняє, що в серійну модель він перетвориться вже в вересні – восени Nikola Motors представить готову до виробництва версію «Беджер», тим самим помітно випередивши колег з Tesla.

І якщо заявлені для концепту характеристики будуть реалізовані на серійної моделі, Ілону Маску доведеться задуматися. Nikola Badger отримав силову установку змішаного типу: в рух він приводиться електромоторами, але живитися вони можуть як від 160-кіловатного блоку батарей, так і від водневих «паливних елементів» на 120 кВт. На одній зарядці Badger проїде до 480 км, а якщо підключити водневого «помічника», запас ходу збільшиться вдвічі.

Мотори розвивають 455 к.с. з можливістю пікової віддачі до 906 к.с. і 1 300 Нм. Відповідно, до 60 миль в годину пікап здатний розігнатися менше, ніж за 3 секунди. Однак в Nikola роблять основний акцент не на динаміці новинки, а на її практичності. Наприклад, пікап довжиною 5,9 м може буксирувати до 3,6 тонн, будучи завантаженим без проблем рушить з місця на 30-градусному підйомі, забезпечений вантажною платформою шириною 1 560 мм і п’ятьма посадковими місцями, тощо.

Ще одна особлива «фішка» Nikola Badger – здатність віддавати до 15 кВт електрики через спеціальний роз’єм. Розробники запевняють, що це робить його незамінною «робочою конячкою», наприклад, на будмайданчику: до пікапу можна підключити весь електроінструмент, освітлювальні прилади, компресори тощо, і він зможе постачати обладнання енергією до 12 годин. А ще він може не втрачати ефективності при температурах до -30 градусів Цельсія.

Виробництво Nikola Badger має стартувати, як видно, після показу серійної модифікації, причому вже заявлено, що збирати пікап компанія буде на потужностях якогось виробничого партнера. Хто ним стане, і в яку суму обійдеться покупцям новий електроавтомобіль, поки не уточнюється. Зате відомо, з ким «Беджеру» доведеться боротися за увагу клієнтів: крім вантажівки Tesla, це Rivian R1T, електрична версія Ford F-150, відроджений Hummer і так далі.


Не пропустіть