У Канаді розробили пікап на сонячних батареях у стилі Tesla Cybertruck (Фото)

Молода канадська компанія EdisonFuture представила на автосалоні в Лос-Анджелесі електричний пікап EF1-T та створений на його базі розвізний фургон EF1-V. Перший автомобіль у разі запуску в серію зможе скласти конкуренцію Tesla Cybertruck та Ford F-150 Lightning, повідомляє Electrek.

Особливістю 6,2-метрового пікапа з подвійною кабіною, що зовні нагадує Tesla Cybertruck, стали широкі сонячні панелі для додаткового підживлення акумуляторів під час руху.

На вантажній платформі розташована спеціальна розсувна кришка з додатковими сонячними батареями. Як зазначають розробники, в хорошу погоду панелі допомагають щодня збільшувати запас ходу автомобіля до 55 км.

Як і у випадку з Tesla Cybertruck, для нового EdisonFuture EF1-T буде передбачено три основні модифікації. Базова версія отримає єдиний електричний двигун потужністю 405 к.с., задній привід та батарею на 120 кВт·год, що дозволяє проїхати без підзарядки до 480 км.

«Середня» модифікація передбачає два силові агрегати сумарною потужністю 699 к.с. та батарею на 150 кВт·год із заявленим запасом ходу на 610 км. Нарешті, топовий варіант має три двигуни на 816 сил і батарею на 180 кВт·год. Такий пікап здатний проїхати но одному заряді до 720 км.

EdisonFuture планує розпочати серійне виробництво електричних автомобілів у 2025 році. Ціни та інші подробиці стануть відомі пізніше.

 


Не пропустіть