Гарний і сучасний: новий кросовер з Китаю

Chery представила в Шанхаї ефектний концепт-кар Tiggo Coupe

Компанія Chery в цьому році відзначає свій 20-річний ювілей, і до цієї дати китайці підійшли з серйозними намірами – в Chery готуються до випуску автомобілів на нових модульних платформах, розробляють турбомотор, роботизовані коробки з двома зчепленнями (причому як з «сухими», так і з працюючими в масляній ванні) і обіцяють після 2020-го автономні машини.

Не забутий і дизайн – перш «китайці» частенько попадали під вогонь справедливої ​​критики, тому 5 років тому Chery запросила на пост головного дизайнера канадця Джеймса Хоупа. Відомий він своєю роботою на Ford (неймовірний концепт GT90 – його рук справа) і на General Motors – він відповідав за Opel Zafira і Opel Corsa попередніх поколінь. Трохи пізніше до Хоупа приєднався і Хакан Саракоглу, який трудився в Porsche з 1998 року!

Концепт-кар Tiggo Coupe виступає в популярному нині в Китаї жанрі «купеподібних» кросоверів, а тому хизується «мускулистими» крилами, стрімким профілем і величезними колесами. Контрастні накладки на даху виконані на 3D-принтері. Tiggo Coupe продовжує ідеї торішнього Chery FV2030, але виглядає вже куди менш химерно.

Є цікаві рішення і в інтер’єрі. Тут уже традиційні великі дисплеї замість приладового щитка і верхній частині центральної консолі, але передні сидіння при виборі автономного режиму руху (так-так, він теж заявлений) трансформуються в комфортабельні крісла, а кермо можна використовувати для вбудованого … автосимулятора! Головне – не переплутати, коли і чим керуєш.

Про технічну начинку нічого не говорять – дістатися серійного варіанту Tiggo Coupe може що завгодно з новітніх розробок Chery. Але в тому, що він з’явиться, сумнівів немає – поставити дзеркала замість камер, прибрати світлодіодну смужку поперек «морди», замінити колеса, вставити центральну стійку і встановити звичайні сидіння і двері – готово! Але, ймовірно, китайцям доведеться почекати пару років.


Не пропустіть