Volkswagen з витратою 3 літри на 100 км

Німецький концерн представив Volkswagen XL1 майже три роки тому і зараз з’явилася інформація, що компанія веде розробку більш доступного XL3, пише avtovesti.com.

Розроблений, щоб продемонструвати спрямованість Volkswagen на еко-дружні автомобілі після скандалу Dieselgate, XL3 матиме унікальний стиль за мотивами XL1. Подробиці практично відсутні, але Autobild повідомляє, що модель отримає аеродинамічний дизайн з C-подібними ДГЗ і блакитною обробкою.

Споживання, як повідомляється, буде забезпечуватися гібридною силовою установкою, що складається з 1,4-літрового бензинового двигуна, електромотора і маленького акумулятора. Нічого офіційно не підтверджено, але видання повідомляє, що потужність ДВЗ складе 140 к.с., а електромотора 35 к.с. Модель не буде швидкою, але інженери, як повідомляється, орієнтуються на паливну економічність і середня витрата повина скласти 3 літри на 100 км пробігу. Також буде доступний невеликий запас ходу на електротязі.

Мало що відомо про автомобіль ще, але нова модель, швидше за все, не буде базуватися на унікальній платформі XL1 і не отримає полегшену конструкцію. Це дозволить суттєво знизити вартість новинки в порівнянні з попередником.

Якщо все буде йти за планом, то Volkswagen XL3 буде запущений в 2018 році і його ціна складе приблизно 30 000 євро.


Не пропустіть