Презентували інноваційний електромобіль, який очищатиме повітря навколо себе (Фото)

На міжнародному Шанхайському мотор-шоу був представлений дуже незвичайний концепт-кар під назвою IM Airo.

Відзначимо, що бренд IM є дітищем компанії Zhiji Motor, яка, в свою чергу, є спільним підприємством SAIC, Shanghai Pudong New Area і групи Alibaba. Дизайн новинки розробили в Великобританії.

Автомобіль привертає увагу прозорим кузовом з розсувними дверима і відсутністю керма. Крім того, в салоні розташовується чотири індивідуальних крісла, які нібито взяли зі звичайної вітальні. Причому сидіння отримали механізм обертання на 360 градусів.

Ніяких технічних подробиць моделі виробник не повідомляє. Однак головною особливістю незвичайного концепту є наявність в ньому технології по очищенню повітря. Тобто, IM Airo не тільки не забруднює навколишнє середовище, а ще й очищає її за допомогою величезного НЕРА-фільтра, вбираючого шкідливі для атмосфери викиди.

Також нічого не повідомляється про систему автопілота в електрокарі. Незважаючи на відсутність керма, на одному із зображень все-таки можна помітити рульове колесо. Так що не виключено, що органи управління можуть забиратися, наприклад, в спеціальні ніші.


Не пропустіть