Китайська марка SAIC розробила гібрид автомобіля і мотоцикла (Фото)

Лондонська дизайн-студія китайської компанії SAIC опублікувала зображення «транспортного засобу майбутнього». Мова йде про концепт-кар R RYZR, який поєднує в собі переваги автомобіля і мотоцикла.

Так, концепт R RYZR є незвичайною капсулою на колесах, позбавленою даху і дверей. Натомість верх у концепту один вузький пілон, який грає роль ребра жорсткості, а водій і пасажир перебувають у ложементах, які підвішені на його сторонам.

Концепт-кар оснащений 4 колесами, при цьому передні рознесені ширше, ніж задні, але колеса на задній осі – значно більші. Очевидно, саме вони є привідними, хоча технічні параметри R RYZR поки не названі: відомо лише, що він електричний. З огляду на те, що концепт-кар названий гібридом машини і мотоцикла, можна припустити, що він може нахилятися в поворотах подібно двоколісному транспорту.

Разом з R RYZR дизайнери випустили і проект спеціального одягу: водійської куртки, яка служить свого роду розпізнавальним знаком для бортових систем. Концепт-кар може розпізнавати присутність водія по його одязі, а також розблокувати тим самим органи керування ТЗ. Тобто, водій позбавлений необхідності застосовувати традиційний ключ або додаток для смартфона.

Розробники стверджують, що концепт R RYZR міг би стати альтернативою актуальному переповненому громадському транспорту. Крім цього, подібна концепція покликана забезпечити її водієві раніше небачені відчуття від керування. Серійні перспективи концепту R RYZR не озвучують. Один з дизайнерів студії SAIC Design Advanced London Карл Готем позначив концепт «дослідженням нетрадиційних транспортних засобів майбутнього».


Не пропустіть