Компанія Opel може випустити кросовер на базі хетчбека Opel Astra (Фото)

Видання Auto.cz вважає, що німецька марка розглядає можливість запуску нової моделі під назвою Astra Cross, яка базується на концепті Astra Sports Tourer. Очевидно, Astra Cross буде розроблено так само, як і його основні європейські конкуренти Ford Focus Active і Volkswagen Golf Alltrack.

Знову ж таки, у Opel вже є моделі Crossland, Grandland і Mokka, які займають цей сегмент у Старому Світі. Чи буде у новинки повний привід наразі невідомо. Моторна гама перекочує на крос-версію від оригінальної Opel Astra. Таким чином, новинка отримає у своє розпорядження 1,2-літровий бензиновий турбомотор на 108 або 128 к.с., півторалітровий дизель на 128 сил і дві гібридні силові установки на 178 і 222 к.с. Очевидно, всі варіанти будуть випускатися тільки з переднім приводом.

Astra останнього покоління дебютувала влітку минулого року, перейшла на архітектуру EMP2, розроблену у Франції, та отримала безліч частково-електричних силових агрегатів. Поки що дебютувала тільки версія хетчбека, але універсал також виходить на ринок.


Не пропустіть