«Ніздрі», що світяться, і 750 сил: перше фото провісника BMW X8

Компанія BMW опублікувала тизер великого концептуального кросовера XM, який має дати уявлення про майбутній флагманський SUV баварської марки – X8, що стане найпотужнішим автомобілем в історії марки. Прем’єра автомобіля відбудеться 2 грудня 2021 року у рамках ярмарку Art Basel в американському Майамі-Біч, штат Флорида.

На єдиному поки що опублікованому зображенні видно фронтальну частину кросовера з вузькою діодною оптикою і контурами величезних «ніздрів» радіаторної решітки, які підсвічуються, – нової візитної картки сучасних спортивних М-моделей BMW.

Поки німці лише зазначили, що XM матиме електрифіковану силову установку та високі швидкісні характеристики. Інші подробиці про автомобіль стануть відомі пізніше. Але за неофіційними даними, силову установку створять на базі 4,4-літрового бензинового твін-турбо двигуна V8, який працюватиме в парі з 200-сильним електромотором. Сумарна віддача агрегатів становитиме 750 кінських сил. Таким чином BMW X8 M стане найпотужнішою серійною моделлю в історії автовиробника з Мюнхена.

Про те, що BMW веде розробку нового флагманського кросовера, що стане найпотужнішим і найрозкішнішим автомобілем в історії марки, стало відомо кілька років тому. На даний момент проект «зарядженої» М-версії нової моделі відомий під внутрішньою назвою Project Rockstar.

Новий BMW X8 складе конкуренцію Range Rover Velar та Bentley Bentayga. Передбачається, що офіційна прем’єра серійного автомобіля відбудеться наприкінці 2022 або на початку 2023 року.

Джерело Автоньюс

Не пропустіть