Toyota розповіла про майбутнє гібрида Prius (Фото)

Під час заходу Toyota E-Volution, присвяченого прем’єрі електрокара bZ4X у США, були озвучені подробиці наступного Prius. Нову генерацію моделі представлять через рік і, як обіцяють у компанії, вона стане потужнішою та економнішою за попередника. Зі зміною покоління в 2022 році Prius зазнає еволюційних змін, а пізніше, в 2025 році, на ринок може вийти повністю нова модель: за однією з версій, це буде автомобіль із двигуном внутрішнього згорання, що працює на водні.

Toyota вже має розробки в галузі водневих автомобілів. Так, навесні цього року марка показала Corolla Sport з експериментальною установкою: 1,6-літровим турбомотором від GR Yaris із новою системою упорскування та паливопроводом. Замість бензину в ньому використовується зріджений водень.

Втім, проблему шкідливих викидів ця технологія не вирішує: на відміну від «чистих» автомобілів на паливних комірках (як, наприклад, седан Toyota Mirai), вихлопом яких є вода, машини з таким агрегатом виділяють невелику кількість діоксиду вуглецю та оксиду азоту.

Prius актуального, четвертого покоління продається з 2015 року: він комплектується 1,8-літровим бензиновим двигуном, що працює за циклом Аткінсона, та електромотором. На передньопривідному Prius агрегати сумарно розвивають до 122 кінських сил, а AWD-версія доповнена 7,2-сильним електромотором на задній осі.

Джерело Мотор

Не пропустіть