Kia представила новий габаритний кросовер EV9 (Фото)

На автосалоні у Лос-Анджелесі компанія Kia представила флагманський електричний кросовер EV9. Поки що був продемонстрований концепт майбутнього автомобіля, який стане «зеленою» альтернативою нинішньому великому кросоверу Telluride, який зараз пропонується виключно з двигунами внутрішнього згоряння. Очікується, що серійна версія машини дебютує наступного року.

Новинка отримала тонку діодну оптику складної форми, рельєфний капот із сонячними батареями, цифрові ґрати радіатора, та рейлінги на даху, які можуть забиратися. Також EV9 обладнали 22-дюймовими колісними дисками, Y-подібними ліхтарями, великим повітрозабірником та спеціальними камерами замість бічних дзеркал.

Машину з трирядним салоном оснастили панорамним дахом, 27-дюймовим дисплеєм на передній панелі та незвичайним кермовим колесом у вигляді авіаційного штурвалу. При активації спеціального режиму салон машини трансформується у вітальню: сидіння другого ряду перетворюються на стіл, а передні крісла розвертаються у зворотному напрямку. У налаштуваннях є ще один режим, який дозволяє відпочивати на природі: повертаються всі сидіння й відкриваються багажник та двері.

Модель створили на платформі E-GMP, яка масштабується, розробленій спеціально для машин з повністю електричними силовими установками. Це шасі передбачає модифікації як з одним двигуном, так і з двома силовими агрегатами.

Потужність електричної установки EV9 поки що не називається. У Kia лише зауважили, що запас ходу в кросовера становить до 480 км. Зарядити батарею з 10% до 80% можна за 20-30 хвилин.

Джерело Мотор

Не пропустіть