Honda показала електрокари майбутнього

У жовтні компанія Honda представила стратегію електрифікації в Китаї та оголосила, що протягом 5 років випустить на ринок Піднебесної 10 нових моделей. Їх об’єднають у лінійку під назвою e:N Series, розподіливши випуск машин між СП Dongfeng Honda та GAC Honda. Перші два електромобілі – e:NS1 і e:NP1 – почнуть продавати навесні наступного року, а пізніше до них приєднаються купе e:N Coupe, кросовер e:N SUV, а також ліфтбек e:N GT. Макети перших двох компанія Honda привезла на автосалон у Гуанчжоу.

Девіз нової лінійки e:N Series – Dynamics, Intelligence and Beauty. Це три стовпи, які описують двоплатформну архітектуру (e:N Architecture), операційну систему (e:N OS), а також особливий дизайн (e:N Design). Як видно на знімках, і купе, і кросовер Honda виділяються незграбним кузовом з безліччю граней, «аеродинамічними» колісними дисками та незвичайною оптикою. Також відомо, що в машини на рівні бортового програмного забезпечення будуть інтегровані комплекс безпеки Honda Sensing, онлайн-сервіси Honda Connect, а також «цифровий кокпіт».

Відомі параметри перших двох електрокарів: e:NS1 та e:NP1. На одній батареї електромобілі нової хвилі зможуть проїжджати до 500 км (NEDC), а на розгін до 100 км/год витрачатимуть близько 8 секунд. Крім того, моделі отримають удосконалений перелік електронних помічників під назвою Sensing 360. До складу комплексу входитимуть функція контролю перехресть, активний асистент перебудов, технологія запобігання фронтальним зіткненням, а також функція стеження за швидкістю на поворотах.

Джерело Тарантас

Не пропустіть