Renault показав прототип літаючого автомобіля (Фото)

Концепт-кар Air4 побудований компанією Renault разом із дизайнерською фірмою The Arsenale. Партнери за допомогою трансформації однієї з наймасовіших моделей бренду Renault 20 століття в аеромобіль планували показати майбутнє транспорту. На думку розробників концепт-кара, у майбутньому всі транспортні потоки перемістяться в небо.

Кузов концепту Air4 повторює дизайн моделі Renault 4L, проте повністю виготовлений з карбону для збільшення жорсткості, також новинка позбавлена ​​традиційних дверей. Пілот аеромобіля може потрапити до салону, відкинувши передню панель корпусу. До корпусу концепту кріпляться 4 дволопатеві гвинти, які закріплені по кутах.

Продуктивність силової установки Air4 не розголошується. При цьому є дані, що гвинти працюють від літій-полімерних акумуляторів загальною віддачею 90 тисяч мА·год. Концепт-кар може розганятися у повітрі до 26 метрів за секунду, нахиляючись під час польоту на крейсерській швидкості до 45 градусів.

Концепт Renault Air4 виконуватиме суто демонстраційні завдання. До кінця 2021 аеромобіль разом з іншими історичними моделями марки Renault виставлять в Ательє бренду на Єлисейських полях, а пізніше провезуть через США та Макао.

Джерело Тарантас

Не пропустіть