Повністю електричний Lexus RZ: перші зображення (Фото)

Компанія Lexus поділилася першими зображеннями майбутнього електрокара, який з’явиться на ринку під назвою RZ. Відомо, що новинка стане першою моделлю марки, яка побудована на архітектурі e-TNGA, яку вже використовують соплатформенні кросовери Toyota bZ4X та Subaru Solterra. Від bZ4X і Solterra новий електрокар Lexus буде відрізнятися унікальним дизайном і позиціонуванням: конкуренти RZ пророкують Mercedes-Benz EQC.

На скетчах можна розглянути деякі особливості дизайну RZ: він отримав заглушку замість решітки радіатора, головну оптику у фірмовій стилістиці Lexus, вузькі задні ліхтарі і невеликий спойлер на двері багажника. Відомо, що новинка є серійним втіленням концепту LF-Z Electrified, який дебютував навесні цього року, проте вона не успадкувала від шоу-кара ні висувні ручки, ні камери замість зовнішніх дзеркал.

Для bZ4X та Solterra були заявлені дві версії, з одним та двома електромоторами на передній та задній осі (у другому випадку їхня сумарна віддача становить 218 кінських сил). Їх живить батарея ємністю 71,4 кіловат-години, яка забезпечує запас ходу на рівні 460 кілометрів за циклом WLTC. Імовірно, Lexus RZ буде технічно уніфікований з моделями Toyota і Subaru, причому раніше для електрокара була підтверджена система повного приводу Direct4, так що швидше за все йдеться про варіант із двомоторною силовою установкою.

За попередніми даними, кросовер Lexus RZ з’явиться на ринку до кінця 2022 року. Крім Mercedes-Benz EQC, їй доведеться конкурувати з Tesla Model Y, Audi Q4 e-tron та Genesis GV60.

Джерело Мотор

Не пропустіть