BMW представила автомобіль, який може змінювати колір кузова (Відео)

Німецький автовиробник продемонстрував нову технологію у рамках підготовки до виставки CES 2022.

У рамках виставки CES 2022, що проходить в ці дні, деякі автомобільні компанії мають намір продемонструвати свої новітні автомобілі та технології. Якщо Mercedes-Benz представив черговий електричний концепт із запасом ходу в 1000 кілометрів, то BMW має намір продемонструвати нову технологію фарбування кузова.

Для демонстрації компанія використовувала повністю електричний кросовер BMW iX, який натисканням кнопки може змінювати колір кузова. Подробиць про те, як технологія працює, зараз немає. Насправді нам дуже пощастило, що короткий ролик з демонстрацією був опублікований у Twitter користувачем Out of Spec Studios.

Зазначимо, що зміна кольору з білого на сірий, а потім, навпаки, виглядає вражаюче і нагадує кадри з фантастичного фільму. Тим часом дуже цікавим виявився ефект, коли автомобіль з білого поступово забарвлюється сірим, при цьому плями кольору можуть переміщатися по кузову і роблять це дуже швидко.

Автор відео стверджує, що нова фарба дуже чутлива до перепадів температури, тому на виставку привезли відразу два BMW iX. На жаль, в даний час немає інформації про те, чи збирається BMW пропонувати таке забарвлення для своїх клієнтів, чи це просто демонстрація можливостей.


Не пропустіть