Концептуальний електромобіль Mercedes-Benz проїхав понад 1000 км на одній зарядці (Фото)

Концептуальний електрокар Mercedes-Benz Vision EQXX завершив тест, у якому пройшов понад 1000 км на одному заряді батареї.

Свою поїздку електромобіль розпочав у Німеччині, потім заїхав до Швейцарії та Італії, а закінчив на півдні Франції. Маршрут включав різноманітні круті, гірські умови, будівельні дороги та інші неідеальні поверхні.

Загалом Mercedes-Benz Vision EQXX проїхав понад 1000 км, а після прибуття залишалося близько 15% заряду. Такими результатами на даний момент не зможуть похвалитися багато інших електрокарів.

Температура під час експерименту коливалася від 3 до 18 градусів за Цельсієм, середня швидкість становила близько 87 км/год. Споживання було рекордно низьким – 8,7 кВт/год на 100 км. Можливо, хороша погода і допомогла електромобілю: він не стикався зі снігом чи морозними умовами, які витрачають енергію з батареї набагато швидше.

Mercedes заявляє, що Vision EQXX у середньому витрачатиме 10 кВт/год на 100 кілометрів. Проте реальний запас ходу розраховуватимуть і сертифікуватимуть Агентство з охорони навколишнього середовища в США та Всесвітня гармонізована процедура випробувань легких транспортних засобів у Європі (WLTP).


Не пропустіть