Porsche презентувала приголомшливий концепт Porsche Vision 357 (Фото)

Porsche любить відзначати річницю. Іноді данина поваги може здатися надуманою, віддаючи належне транспортному засобу або події, яка зникла з пам’яті, або створюючи обмежену серію як приманку для клієнтів, які просто хочуть ексклюзивний музейний експонат. Тим не менш, концепція Vision 357, представлена в Берліні на форумі Volkswagen Group «DRIVE», здається дійсно особливою і віддає шану культовому предку, відзначаючи 75-річчя з моменту запуску першого спортивного автомобіля Porsche – легендарного 356.

Дивним для концептуального автомобіля, випущеного в 2023 році, є те, що Vision 357 не отримав електричної силової установки. Натомість витончене купе засноване на моделі 718 Cayman GT4 RS, отримавши від неї 4,0-літрову опозитну «шістку», яка видає 493 к.с. потужності. Porsche припускає, що двигун Vision 357, встановлений посередині, працюватиме на вуглецево-нейтральному синтетичному паливі, про що свідчить логотип «eFuel» на кришці бензобака, який Porsche зобов’язалася розробити в надії зберегти двигуни внутрішнього згоряння, які зробили бренд.

Але основна увага у Vision 357 приділяється дизайну. Незважаючи на сучасну платформу, модель 357 зберігає пропорції моделі 356 з вузькою кабіною і широкими задніми крилами. Кузов дуже гладкий, в ньому відсутні жорсткі складки на металі, які неможливо було створити, коли 356 вперше з’явився в 1948 році. Дверні ручки заховані поруч із бічними вікнами, а фари та задні ліхтарі ледь помітні, вони представлені просто рядами точок, розташованих у колах та прямокутниках відповідно. Стоп-сигнал потай вбудований в задню решітку, яка проходить від заднього скла до дифузора, ще одне відсилання на 356.

Vision 357 також відсилає до автоспортивної спадщини Porsche, що особливо помітно в гоночному номері «75», що прикрашає двері та капот. Великий передній спліттер виступає назовні, а бічні пороги виготовлені з армованого натуральним волокном пластику, як на концепті Mission R та прототипі Cayman GT4 ePerformance. Концепт оснащений 20-дюймовими магнієвими колесами з ковпаками із вуглецевого волокна.

Після того, як виставка Vision 357 у Берліні завершиться у середині лютого, концепт буде представлений на подіях у всьому світі. Сподіватимемося, що позачасовий дизайн також стане джерелом натхнення для електричних спортивних автомобілів 718 наступного покоління, які мають з’явитися в 2025 році.


Не пропустіть