Hyundai показала технологію, яка вирішить проблеми із паркуванням (Відео)

Корейська компанія Hyundai Mobis планує внести нововведення в свої виробничі автомобілі – систему e-Corner. Відео з прототипу Ioniq 5 з системою e-Corner демонструє, як колеса, які можуть повертатись на 90 градусів, можуть драматично покращити маневреність транспорту.

Система, розроблена компанією, складається з модуля e-Corner на кожному колесі. Цей модуль комбінує рульове управління, гальмівну систему, підвіску та систему приводу в кожному колесі і був представлений у 2018 році. Хоча система ще не готова до виробництва, Hyundai планує внести її в свої майбутні автомобілі.

Відео демонструє деякі ключові функції системи. Перша з них – режим «Crab Mode», який дозволяє рухатися боком. Це уникне потреби в паралельному паркуванні, адже водій може просто заїхати відповідним кутом до паркінгового місця та запустити систему паркування.

Технологія Hyundai також має функцію «Zero Turn», яка дозволяє незалежно обертати колеса, дозволяючи автомобілю повернутися на 360 градусів на місці. Також є функція «Pivot Turn», при якій задні колеса можуть повертатись в протилежних напрямках, обертаючи задню частину автомобіля, а передні колеса залишаються на місці.

“Ми ідеалізуємо систему e-Corner, щоб відповісти вимогам майбутньої мобільності”, – сказав голова Інституту майбутніх технологій Hyundai Mobis Чон Же-сонг. “Ми забезпечимо різноманітні типи настроєних рішень мобільності, які можуть бути застосовані”.


Не пропустіть