Британці представили електромобіль із вражаючою швидкістю зарядки (Фото)

Ні для кого не секрет, що зарядка електромобіля іноді може бути проблемою, оскільки час очікування набагато перевищує час, який власники машин із традиційними ДВЗ витрачають на заправку. Щоб конкурувати цьому, Nyobolt розробила нову концепцію електромобіля, яка, за її словами, встановлює новий рекорд швидкої підзарядки.

Минулого року компанії Nyobolt з Кембриджу вдалося отримати 50 мільйонів фунтів стерлінгів для будівництва заводу з виробництва акумуляторів у Великій Британії, і тепер ми можемо бачити, на що здатна ця технологія. Nyobolt каже, що 250 км запасу ходу можна буде заповнити менш ніж за 6 хвилин – для порівняння, Tesla стверджує, що її швидкі зарядки додають до 276 км запасу ходу за 15 хвилин.

Фірма також показала автомобіль, в якому використовується акумуляторна технологія на 35 кВт/год, і це впізнавана форма для шанувальників Lotus. Це тому, що Nyobolt об’єднався з Джуліаном Томсоном – дизайнером оригінальних Lotus Elise та Callum.

Перед нами чисто концептуальний автомобіль, тому компанія Nyobolt EV поки не розкриває інших деталей, але ми можемо побачити безліч подібностей дизайну з культової Elise. Електромобіль також включає сучасні технології, такі як цифрові дзеркала заднього виду і світлодіодні фари. Nyobolt стверджує, що маса була знижена до мінімуму, хоча машина і “важить ближче до однієї тонни”.

Nyobolt також стверджує, що висока швидкість заряджання не призводить до значної втрати продуктивності акумулятора, оскільки під час тестів було змодельовано понад 2000 циклів швидкої зарядки. Передбачувана дата запуску технології у серійне виробництво – початок 2024 року.


Не пропустіть