Toyota представила Land Cruiser для поїздок по Місяцю (Фото)

Toyota показала позашляховик-місяцехід під назвою Baby Lunar Cruiser для дослідницької місії на супутнику Землі.

Компанія Toyota розробила позашляховик-місяцехід Baby Lunar Cruiser. Машину створив американський підрозділ концерну Calty Design Research на вшанування свого 50-річчя. Поки що новинка існує тільки у вигляді віртуального концепту. Однак у майбутньому можливе реальне втілення прототипу. Очікується, що місяцехід у майбутньому візьме участь у дослідженні інших небесних тіл (Місяця та Марса).

Дизайн позашляховика-місяцехода нагадує модель Land Cruiser FJ40. Автомобіль отримав незвичайну радіаторну решітку з написом Toyota, безповітряні колеса, захищені від проколу покришок, велике лобове скло для кращого огляду і двостулкові задні двері.

У салоні Baby Lunar Cruiser встановлена ​​цифрова панель приладів і спеціальні джойстики для керування машиною. Технічні характеристики не повідомляються.

Робота над проектом ведеться Toyota спільно з Японським агентством аерокосмічних досліджень (JAXA) з 2019 року. Очікується, що перший місяцехід Toyota буде використовуватися під час дослідницької місії на супутник Землі у 2030 році.


Не пропустіть