BMW запатентувала надувний спойлер для своїх моделей (Фото)

BMW запатентувала новий надувний спойлер для автомобілів, повідомляє CarBuzz. Цей інноваційний аеродинамічний елемент можна використовувати в різних частинах авто, таких як висувні обвіси, передні спойлери та регульовані задні крила. Матеріали, які використано для спойлера ще не названо, але відомо, що BMW має значний досвід роботи з пластиками та армованими волокнами (CFRP), а також розглядає використання термопластичного поліуретану та 3D-друку.

Система надувного спойлера використовує стиснене повітря, для чого передбачено компресор і резервуар. Жорсткий елемент спойлера підтримує гнучкий, зберігаючи привабливий вигляд, коли спойлер не використовується. Патент також передбачає автоматичне регулювання аеродинаміки залежно від умов, таких як кут повороту, швидкість, прискорення та нахил дороги.

Головною перевагою надувного спойлера є його простота. На відміну від гідравлічних та електронних систем, компресорна система легша в обслуговуванні і менш складна. Крім того, гнучкість у зміні форми та розміру спойлера дозволяє значно покращити аеродинамічну ефективність, що особливо важливо для сучасних важких автомобілів з великими акумуляторами.