Стартувало виробництво бюджетного аналога Nissan X-Trail (Фото)

Nissan і Dongfeng почали серійне виробництво нового кросовера Venucia Star для ринку Китаю. Новинка, що позиціонується як бюджетний аналог Nissan X-Trail, надійде в продаж в кінці квітня цього року.

Спеціально для Venucia Star і інших моделей бренду Nissan створив нову модульну платформу VSA з задньою підвіскою, поперечним розташуванням силового агрегату, можливістю підключення повного приводу і гібридних установок. Більшість технічних рішень, використаних в моделі Star, перейняли у Nissan X-Trail.

За габаритами новинка схожа з японським донором: довжина, ширина і висота кузова автомобіля складають 4 691, 1 905 і 1 706 міліметрів відповідно, а колісна база – 2756 міліметрів від передньої до задньої осі.

Інтер’єр Venucia Star відрізняється високим рівнем комфорту і ергономіки. Наприклад, у попереду сидячих пасажирів є висувна підставка для ніг, спинка задніх крісел нахиляється до «лежачого» положення, а за функції системи мультимедіа відповідає великий вертикальний сенсорний екран інформаційно-розважального комплексу діагоналлю 15,6 дюйма.

Під капотом кросовера розташувалася гібридна силова установка, що працює за схемою «м’якого гібрида» на базі 1,5-літрового турбодвигуна потужністю 190 кінських сил і 48-вольтової батареї. Компактний стартер-генератор допомагає установці на старті з місця, а при гальмуванні виробляє електроенергію для бортової електромережі.

Вартість Venucia Star поки не повідомляється, проте очікується, що він буде коштувати мінімум на чверть дешевше актуального Nissan X-Trail.


Не пропустіть