Acura представила нове покоління седана TLX (фото)

Відбулась офіційна прем’єра седана Acura TLX нового покоління. Виробник обіцяє, що це найшвидший і спортивний седан в історії японської марки.

У 2019 компанія Acura показала концепт Type S, який вже тоді був заявлений, як провісник моделі TLX нового покоління. Через рік виробник представив седан Acura TLX нового покоління.

Новий седан отримав нову оригінальну платформу, головна особливість якої полягає в передній підвісці на подвійних поперечних важелях замість стійок McPherson. Ззаду застосовується багаторичажка, а за додаткову плату запропонують адаптивні амортизатори.

Новий Acura TLX вийшов на 74 мм довшим попередника (4 943 мм), на 56 мм ширшим (1 910 мм) і на 15 мм нижчим (1 433 мм). Колісна база збільшилася з 2 776 до 2 870 мм. Плюс до всього салон зрушать назад, тому відстань між передньою віссю і моторним щитом збільшилася відразу на 198 мм, таке рішення дозволило надати седану більш солідні пропорції та поліпшити розподіл ваги по осях. Тепер в базовому оснащенні передбачені 18-дюймові колеса замість колишніх 17-дюймових.

Кузов у ​​седана нового покоління став жорсткішим в півтора рази, а місця кріплення підвісок – удвічі. Також виробник значно посилив центральний тунель, спереду і ззаду були додані розпірки. Сам же кузов на 56% складається з високоміцних сталей і алюмінію.

У лінійці моторів замість «атмосферників» тепер є турбомотор. Базовим агрегатом став 4-циліндровий двигун з безпосереднім уприскуванням, вже знайомий по кросоверу Acura RDX. У седана він видає 276 к.с. і 380 Нм. Пару двигуну становить 10-ступінчаста АКПП з підрульовими пелюстками. Стандартно седан має передній привід, але за доплату доступний повний привід Super-Handling All-Wheel Drive, який здатний до 70% крутного моменту передавати на задню вісь.


Не пропустіть