Марка DS показала 402-сильне електрокупе (ФОТО)

Преміальна марка компанії Citroen – DS – представила 402-сильне електричний концепт-кар E-Tence. Дебют купе відбудеться на початку березня на Женевському автосалоні, пише motor.ru.

Габаритна довжина прототипу склала 4,12 метра, ширина – 2,08 метра, а висота – 1,29 метра. Спорткар, побудований на карбоновиму шасі, отримав незалежну двохважільну підвіску спереду і ззаду.

Новинка оснащена електричним агрегатом, що розвиває 402 кінських сили і 516 Нм крутного моменту. Двигун живиться від комплекту літій-іонних батарей ємністю 53 кіловат-години. DS E-Tence здатний набирати “сотню” швидше чотирьох секунд, а його максимальна швидкість обмежена 250 кілометрами на годину. Запасу батарей вистачить на 360 кілометрів шляху.

Прототип виконали в стилістиці концептуального хетчбека Citroen Divine DS, показаного в 2014 році на Паризькому автосалоні. Крім того, деякі дизайнерські рішення оформлення задньої частини кузова були запозичені в оригінального Citroen DS зразка 1955 року.

Купе DS E-Tence отримало адаптивні світлодіодні фари головного світла, здатні повертатися під кутом 180 градусів. Очікується, що подібну технологію застосують в подальших серійних моделях автовиробника.

На проектування інтер’єру прототипу, створеного разом з французькими преміальними брендами Moynat, BRM Chronographes і Focal, пішло 800 годин. У салоні застосували унікальну передню панель з незвичайною структурою, що служить кріпленням для десятидюймового сенсорного монітора.

Французи описують новинку в якості швидкого електрокара, який «викликає прагнення скоріше опинитися у нього за кермом». Про можливість запуску в серію електричної моделі поки не повідомляється.


Не пропустіть