Mercedes-Benz представив новий компактний електрокроссовер (Фото)

Новинка є другою моделлю з сімейства EQ після EQC. Машина позиціонується як компактний кросовер і створена на основі іншого німецького паркетника – Mercedes-Benz GLA. Новинка надійде в продаж в Європі навесні і буде коштувати від 38 540 євро.

Габарити EQA складають 4463 мм у довжину, 1834 мм в ширину і 1620 мм у висоту. Розмір колісної бази дорівнює 2729 мм. Тобто елетрокросс трохи вище і довше свого бензинового «побратима». Об’єм багажника – від 340 до 1320 літрів.

Зовні новинку відрізняють велика фальшрадіаторна решітка, світлодіодні фари, схожі за формою з A-Class, а також задні світлодіодні «каплевидні» ліхтарі, об’єднані між собою світловою смугою. Позаду місце для номерного знака тепер розташовується на бампері, а вихлопних труб, навіть символічних, і зовсім немає.

У салоні EQA встановлюється навігаційна система Electric Intelligence, яка допоможе водієві складати оптимальні маршрути з урахуванням розташування зарядних станцій, часу зарядки, погоди і трафіку. Також електрокроссовер отримав інформаційно-розважальну систему MBUX, 18-дюймові легкосплавні диски, інтер’єрну підсвітку і тепловий насос для мінімізації витрат на обігрів салону.

Спочатку електрокар вийде на ринок в передньопривідній версії EQA 250. У рух новинка приводиться асинхронним електромотором потужністю 190 кінських сил і 375 Нм крутного моменту. Живиться двигун від акумуляторної батареї ємністю 66,5 кВтг. Запас ходу на одній зарядці складе 426 кілометрів по циклу WLTP. Розгін до «сотні» займає 8,9 секунд, а максимальна швидкість обмежена на позначці 160 кілометрів на годину.

Пізніше повинна вийти модифікація з 272-сильним мотором і повним приводом. Дальність пробігу в цьому випадку складе більше 500 кілометрів.


Не пропустіть