Toyota випустила автомобіль для транспортування вакцини від COVID-19 (Фото)

Toyota Tsusho Corporation, Toyota Motor Corporation і B Medical Systems S.à rl оголосила сьогодні, що автомобіль зі спеціальним холодильником для перевезення вакцин при відповідних температурах, розроблений спільно трьома компаніями, пройшов попередню сертифікацію на якість медичних пристроїв і обладнання. Це перший в світі рефрижераторний автомобіль для вакцин, що пройшов попередню кваліфікацію PQS.

Вакцинація – ефективний засіб проти інфекційних захворювань. Загальні обов’язкові вакцини для немовлят зазвичай вимогливі до температурного режиму – їх варто зберігати при температурах від 2 до 8 градусів Цельсія, і їх не можна використовувати, якщо вони зберігаються без належного контролю температури. Приблизно 20% вакцин утилізується щорічно, оскільки вони стають непридатними для використання через перепади температури. під час транспортування при розподілі в лікарні і клініки.

Розроблений же Toyota рефрижератор для вакцин тепер може використовуватися в рамках міжнародної системи COVAX, яка прагне справедливо поширювати вакцини від COVID-19 в країнах, що розвиваються, і також можна очікувати його використання в якості засобу транспортування вакцин COVID-19. В основу новинки ліг позашляховик Toyota Land Cruiser 78, який обладнаний холодильником CF850 компанії B Medical Systems. Холодильник вміщує 396 літрів або 400 упаковок вакцини. Завдяки автономній батареї jy може пропрацювати близько 16 годин без джерела живлення.

Холодильник можна заряджати як в автомобілі під час руху, так і від зовнішнього джерела живлення, коли він стоїть на місці.


Не пропустіть