Toyota готує до презентації новий бестселер (Відео)

Компанія Toyota пообіцяла привезти на Шанхайський автосалон принципово нову модель. Очікується, що публіці покажуть перший електричний кросовер Toyota. Його побудують на платформі e-TNGA, а за габаритами він буде порівнянний з RAV4.

Toyota опублікувала перший тизер загадкової новинки. Судячи з блакитних акцентів на логотипі, відсутності традиційної решітки радіатора і девізу «Beyond Zero» («По той бік нуля»), мова йде про електрокар. Раніше японська компанія подала в патентне відомство заявку на реєстрацію аббервіатури «BZ». Саме під цим суббрендом Toyota буде продавати свої електрокари.

Офіційної інформації про перший електрокроссовер Toyota практично немає. Відомо лише, що в його основі лежить електрична архітектура e-TNGA. У рух його буде приводити два електромотори сумарною віддачею близько 290 к.с., а ємності акумуляторних батарей повинно вистачати на 500 кілометрів пробігу. Всі подробиці дізнаємося 19 квітня, хоча не виключено, що електрокар дебютує в статусі концепту. Всього до 2030 року Toyota планує вивести на ринок не менше семи нових електричних моделей.


Не пропустіть