Volkswagen представив трирядний електрокроссовер ID.6 (Фото)

Німецький автомобільний концерн Volkswagen запускає на ринку Китаю новий трирядний електрокроссовер ID.6, який буде доступний в модифікаціях ID.6 Crozz і ID.6 X. Збірка обох версій буде налагоджена в партнерстві з китайськими компаніями FAW і SAIC.

І те й інше виконання ID.6 базується на глобальній архітектурі MEB, яка лягла в основу ряду електричних моделей Volkswagen, Audi і Skoda. Відмінності між ID.6 Crozz і ID.6 X полягають тільки в зовнішності, а конкретно, в інших бамперах і елементах оптики. При цьому, сама платформа MEB була збільшена з метою інтеграції третього ряду сидінь.

Так, колісна база склала 2965 мм, а довжина кузова збільшилася на 300 мм і досягає 4876 мм. Це дозволяє досить комфортно розташовуватися пасажирам на третьому ряді сидінь. Залежно від модифікації, обидва варіанти електрокроссовера можуть мати 6 або 7-місну конфігурацію салону.

Що стосується технічної «начинки», то і ID.6 Crozz, і ID.6 X можуть комплектуватися одним або двома електромоторами потужністю в 177 і 305 к.с. відповідно. У першому випадку розгін до «сотні» займає 9.3 секунди, а з двома двигунами цей час скорочується до 6.6 секунди. Максимальний запас ходу обох новинок складає від 435 до 590 кілометрів залежно від батареї.


Не пропустіть