Toyota презентувала перший електро-кросовер марки bZ4X (Фото)

Toyota вирішила не ігнорувати глобальну тенденцію на електрифікацію і представила свій перший електричний кросовер. Автомобіль отримав дивний індекс bZ4X. За розмірами він виявиться зіставимо з п’ятим поколінням RAV4.

В основі електричного «паркетника» лежить архітектура e-TNGA, яка має на увазі наявність у моделі як переднього або повного, так і заднього варіанти приводу. З особливостей цієї платформи можна виділити рульовий механізм, у якого відсутня механічна зв’язок з рульовим колесом (вся інформація передається по проводах), а також наявність сонячних батарей для підзарядки акумулятора.

Складний індекс моделі розшифровується так: буквосполучення bZ придумано для всього сімейства електромобілів, спроектованих на платформі e-TNGA і позначає «beyond Zero», підкреслюючи нульові викиди вуглекислого газу. Цифра 4, в свою чергу, говорить про становище моделі в ієрархії, ну а X – це кросовер.

Ніякої інформації про технічні характеристики нової моделі в Toyota не опублікували.

Серійна версія Toyota bZ4X повинна вийти в продаж до середини наступного року. Виробництвом електричних кросоверів будуть займатися заводи марки в Японії і Китаї.


Не пропустіть