Китайська альтернатива Toyota Land Cruiser: бренд Tank показав флагманський позашляховик (Фото)

Після випуску першої моделі з індексом 300 слово Tank перетворилося в черговий китайський суббренд: концерн Great Wall планує виробляти під цією маркою повноцінні позашляховики. На Шанхайському автосалоні відбулася прем’єра флагманської моделі Tank 800. Як пише CarNewsChina, вона вважається концептом, але відправиться на конвеєр вже в наступному році.

Технічні характеристики Tank 800, поки позашляховик перебуває в статусі прототипу, не уточнюються. Передбачається, що довжина новинки перевищує 5 метрів, а в якості силового агрегату задіяний трилітровий бензиновий V6 з подвійним турбонаддувом, поєднаний з електромотором. Віддача обох двигунів повинна перевищити 350 к.с. Tank 800 отримав в своє розпорядження 9-діапазонний «автомат» і систему повного приводу.

Зовні позашляховик відрізняється двокольоровим забарвленням кузова – аналогічне рішення застосовується, наприклад, на Mercedes-Maybach GLS. Однак, за даними місцевої преси, Tank 800 має рамну конструкцію, і це ріднить його швидше з Toyota Land Cruiser, нове покоління якого має стати основним конкурентом новинки на ринку Китаю. Інші помітні деталі зовнішності – це масивна хромована решітка радіатора і квадратна головна оптика. Схожа решітка (більш витягнута по вертикалі) повинна з’явитися на Aurus Komendant.

Судячи з опублікованих фото, двоколірним стане й інтер’єр Tank 800. Крім того, в салоні позашляховика з’являться два незалежно встановлених дисплея для панелі приладів і медіасистеми, незвичайний селектор коробки передач і дорога шкіра в обробці.

До виробництва Tank 800 концерн Great Wall планує приступити в 2022 році.


Не пропустіть