З’явилися нові подробиці про «старшого брата» Duster (Фото)

В 2025 році компанія Dacia випустить новий кросовер, який займе місце в модельному ряду на сходинку вище Duster.

Румунська компанія Dacia до 2025 року виведе на європейський ринок три абсолютно нові моделі. Однією з них стане середньорозмірний кросовер Bigster, який називають «старшим братом» Duster. Видання Auto Express підготувало рендери і опублікувала деякі подробиці про майбутній автомобіль.

У січні 2021 року Dacia в рамках презентації нової стратегії розвитку компанії Renault під назвою «Renaulution» показала концепт майбутнього кросовера. Довжина автомобіля, побудованого на модульній платформі CMF-B від нових Logan і Sandero, складе близько 4,60 метра. Dacia Bigster буде доступний зі стандартним п’ятимісним салоном, проте не виключено, що у моделі буде версія з сімома посадочними місцями, де водій і пасажири будуть розміщені за схемою «2+3+2».

Застосування шасі CMF-B, на яке протягом найближчих років переведуть всі нові моделі марок Dacia, забезпечить велику гаму двигунів для кросовера Bigster. За попередніми даними, базовим мотором стане 1,0-літрова трициліндрова «турботрійка» потужністю 90 кінських сил.

Крім того, Dacia Bigster запропонують з 1,3-літровим чотирициліндровим 130-сильним агрегатом. Кросовер буде доступний як з переднім, так і з повним приводом. Нарешті, її виключена поява 140-сильної гібридної модифікації на базі 1,6-літрового бензинового мотора.


Не пропустіть