Ford готує електричний пікап F-150 Lightning (Фото)

Прем’єра електричного пікапа Ford F-150, для якого відродять назву Lightning, відбудеться 19 травня

На форумі Ford Lightning Svt Club розмістили тизер, що дає уявлення про зовнішність електричної версії пікапа Ford F-150. Прем’єра автомобіля, для якого відродять знамениту назву Lightning, відбудеться 19 травня.

Це ім’я американці використовували для найпотужніших і швидких модифікацій пікапів F-Series, що з’явилися в середині 90-х. Наприклад, перший SVT Lightning 1993 року було укомплектовано 5,8-літровим двигуном Windsor V8 потужністю 240 к.с., спеціально доопрацьований спортивним підрозділом Ford.

Що стосується сучасної версії Lightning, то її назва буде натякати на повністю електричну силову установку. За неофіційними даними, в її складу увійде два агрегати, які в сумі видаватимуть більше 450 кінських сил.

Стандартний Ford F-150 нового покоління дебютував влітку 2020 року. Модель не сильно змінилася зовні, проте отримала полегшений кузов із збільшеною часткою використання алюмінію, а також вперше в своїй історії стала доступна з гібридною силовою установкою.

Така модифікація оснащена 3,5-літровим наддувним бензиновим двигуном EcoBoost, який працює з 47-сильним електромотором і тягової батареєю на 1,5 кіловат-години.


Не пропустіть