Volvo готує компактний електричний кросовер (Фото)

Volvo представила повністю електричну модель C40 Recharge, розроблену «з нуля», в цьому році, і в новому звіті передбачається, що до нього приєднається ще менший електричний кросовер.

На даний момент інформації про новинку практично немає, але як повідомляє видання Car Magazine, це буде кросовер B-сегмента, який може отримати назву XC20 або XC30.

Повідомляється, що модель буде конкурувати з відносно масовими кроссоверами, включаючи Ford Puma, Peugeot e-2008 і Opel/Vauxhall Mokka-e. Однак, ймовірно, можна з упевненістю припустити, що XC20 або XC30 будуть трохи більш преміальним і матимуть вищу стартову ціну.

Технічні характеристики не розголошуються, але очікується, що кросовер початкового рівня буде пропонуватися виключно з електричною силовою установкою, оскільки до 2030 року Volvo перейде на електрику. При цьому XC20/XC30 може бути тільки передньопривідним, оскільки в публікації передбачається, що у нього буде єдиний електродвигун. Це може обмежити привабливість моделі, але Mokka-e також має тільки передній привід.

Якщо все вийде, модель, як повідомляється, буде запущена в 2023 році. Хоча залишається багато питань, генеральний директор Volvo Хокан Самуельсон раніше заявляв, що кросовер буде оснащуватися архітектурою сталого розвитку Geely.

Раніше Самуельсон сказав: «Я думаю, що для нас дуже практично і розумно використовувати цю [платформу], щоб у нас була дуже конкурентоспроможна структура витрат на компактну модель».


Не пропустіть