Опублікована інформація про новий кросовер Kia Sportage 2023 модельного року (Фото)

Повна інформація про Kia Sportage 2023 року було опубліковано тільки через чотири тижні після того, як південнокорейський автовиробник розмістив в Мережі перші офіційні зображення нового позашляховика.

Kia буде продавати новий Sportage як з довгою, так і з короткою колісною базою, в залежності від ринку, і пропонує кілька різних двигунів. На старті продажів кросовер доступний з 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном TGDI потужністю 177 к.с. 2,0-літровий дизельний двигун з турбонаддувом також буде пропонуватися з самого початку прийому замовлень. Він буде видавати 183 к.с. потужності і вражаючий крутний момент в 307 Нм.

У поєднанні з 1,6-літровим TGDI буде пропонуватися семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням і шестиступінчаста механічна трансмісія. Дизель стандартно поставляється з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач з багатодисковим гідротрансформатором з демпферним управлінням, яка, за словами Kia, підвищує паливну ефективність за рахунок збільшення діапазону блокування. Ця восьмиступінчаста коробка передач також була оптимізована за допомогою нового масляного насоса.

Kia каже, що незабаром з’являться і інші бензинові та дизельні двигуни, але поки не надала подробиць про них. Гібридні і підключаємі гібридні силові агрегати також з’являться в моторній гамі.

В основі Kia Sportage 2023 роки лежить архітектура N3, яка повинна зробити його більш функціональним при русі по бездоріжжю. Позашляховик оснащений абсолютно новим режимом Terrain Mode, який автоматично регулює різні настройки в залежності від умов руху.

Sportage також оснащений підвіскою з електроприводом (ECS), яка забезпечує безперервне управління демпфуванням в режимі реального часу. Гібридні і підключаємі гібридні моделі також будуть оснащені високотехнологічною системою E-Handling від Kia.

Позашляховик має безліч функцій безпеки, в тому числі розширену систему допомоги водієві Kia (ADAS), а також систему запобігання лобового зіткнення (FCA), систему допомоги при водінні на шосе (HDA) і інтелектуальний круїз-контроль на основі навігації (NSCC).

Якщо говорити про інтер’єр, то він зазнав не менше серйозних змін, ніж екстер’єр. У центрі салону знаходиться 12-дюймовий сенсорний екран, який з’єднаний з 12-дюймовим екраном цифровий панелі приладів. Центральна консоль також повністю нова.

Новий Kia Sportage буде запущений на міжнародному ринку в цьому році як модель 2022 року, а в наступному році він прибуде в США як модель 2023 року.


Не пропустіть