Хетчбек Toyota Aqua нового покоління представлений офіційно (Фото)

Компанія Toyota представила нове покоління гібридного хетчбека Aqua, що представляє собою молодшого брата Prius. Перша генерація цієї моделі за 10 років розійшлася на світовому ринку тиражем в 1 мільйон 870 примірників, а в Японії довгий час утримувала статус бестселера. В останні роки продажу автомобіля почали падати, але в «Тойота» сподіваються переломити ситуацію з виходом другого покоління «Аква».

Зі зміною генерації Toyota Aqua зберегла колишній форм-фактор, а також практично не змінилася з точки зору габаритів. Довжина як і раніше становить 4050 мм, ширина – 1695 м, а висота додала 30 мм – до 1485 м. Колісну базу моделі збільшили на 50 мм – до 2600 мм.

В основу моделі лягла нова платформа GA-B, що є різновидом модульної архітектури TNGA. За рахунок зміни бази кузов і шасі «Акви» вдалося зробити жорсткішими, що дозволило поліпшити їздовий комфорт і знизити рівень шумів.

Автомобіль отримав повністю нову гібридну силову установку, що працює на базі трициліндровий двигуна M15A-FXE, який раніше дебютував в новому Yaris. Двигун також працює по циклу Аткінсона, але його віддача збільшилася з 74 до 91 к.с., а крутний момент додав зі 111 до 120 Нм. Електромотор тепер видає 80 кінських сил і 141 Нм, тоді як віддача його попередника становила 61 к.с. і 169 Нм. Традиційну трансмісію, як і в інших гібридних моделях «Тойота», замінили на електромеханічний варіатор.

Крім того, нова Aqua в якості опції запропонована з системою повного приводу E-Four і окремим електричним двигуном на задній осі, який дозволяє рушати на слизькому покритті, а потім при наборі швидкості автоматично відключається.

У базових версіях «Аква» отримала літій-іонний акумулятор на 4,3 А/год, а в більш дорогих стала першою моделлю «Тойота», яку укомплектували сучасною біполярною нікель-водневою батареєю.

Ціни на автомобіль вже оголошені. В Японії за нього будуть просити від 18 тисяч доларів.


Не пропустіть